BiH: UNHCR o povratu imovine

GLASNOGOVORNIK banjalučkog ureda Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice (UNHCR) Momir Širko iskazao je u srijedu zabrinutost zbog statističkih pokazatelja koji ukazuju da je tijekom srpnja ove godine broj implementiranih zahtjeva za povratak imovine smanjen za oko 200 u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Istodobno, naglasio je Širko, znatno je opao i broj deložacija koje provodi Ministarstvo za izbjegle i raseljene Republike Srpske, dok se broj odloženih prinudnih iseljavanja iz kuća i stanova izbjeglih Banjolučana - alarmantno povećao.

U sadašnjoj situaciji, teško je povjerovati najavama Ministarstva za izbjeglice RS da će do konca godine sva protuzakonito zaposjednuta imovina biti vraćena zakonitim vlasnicima, kazao je Širko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef banjolučkog odsjeka Ministarstva za izbjeglice RS Miladin Đuranović ustvrdio je 12. kolovoza da će svi zahtjevi za povrat imovine na području Banje Luke, ukupno 2.372 zahtjeva, biti riješeni do kraja 2003. godine.

On je istom prigodom izjavio da se dnevno obavi 20 do 35 deložacija a da je mjesečni prosjek oko 500 prinudnih iseljenja iz nezakonito useljenih objekata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara