Bijeg od zatvora: Kutle planira otići u Južnu Ameriku?

Foto: Index

STRANE tajne službe otkrile su da Miroslav Kutle namjerava pobjeći u Južnu Ameriku, točnije u brazilski grad Salvador gdje bi trebao odletjeti privatnim avionom iz Mostara. Informaciju su strani obavještajci, prema pisanju današnjeg Nacionala dobili iz krugova balkanskog kriminalnog miljea. 

Kutle je navodno za najam aviona trebao platiti oko 150.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tajkun koji je obilježio privatizacijske devedesete godine, Miroslav Kutle, osuđen je 11. rujna 2010. na dvije godine i osam mjeseci zatvora. Zagrebački županijski sud donio je pravomoćnu presudu Kutli i šestero optuženih zbog malverzacija u pretvorbi Gradskog podruma. Radi se o prvoj pravomoćnoj osuđujućoj presudi zbog nezakonite privatizacije! Kutle nakon presude bježi u BiH. Protiv tog tajkuna već više od deset godina vodi se čak devet sudskih postupaka. Spomenimo i kako mu se neuspješno pokušava suditi u dva predmeta na Općinskom i Županijskom sudu u Splitu za privatizaciju Dalme i Slobodne Dalmacije, slučajevi lagano klize ka zastari, a ročišta se ne održavaju zbog prevelikog broja okrivljenika, koji ne dolaze uglavnom zbog zdravstvenih tegoba.

Kutle se istražuje i u sklopu afere Hypo, i to za proviziju od famoznih 800.000 tadašnjih njemačkih maraka koje je Sanader dobio od Miroslava Kutle kako bi mu sredio kredit u Hypo Alpe Adria banci. Kutlino ime moglo se čuti i u aferi Podravka - Fima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara