Biljana Plavšić na slobodi u listopadu?

Biljana Plavšić na slobodi u listopadu?

BLIZAK prijatelj bivše predsjednice Republike Srpske, Biljane Plavšić, te jedan od osnivača Odbora za njeno puštanje na slobodu, Svetozar Mihajlović, u razgovoru za banjalučki Fokus je rekao kako bi Plavšić u listopadu mogla biti puštena na slobodu iz švedskog zatvora.

"Tražili smo, isključivo iz humanih razloga, da je puste na slobodu. Ovog puta nismo ulazili u političke razloge, visinu i težinu presude", rekao je Mihajlović, dodajući kako je Plavšić navršila 78 godina i kako su njene godine i zdravlje te godine provedene u zatvoru, dovoljni razlozi za puštanje na slobodu.

Dodao je i kako je njeno ponašanje u zatvoru bilo primjereno te kako joj za godinu dana istječe rok od dvije trećine odslužene kazne, što bi za nju značilo definitivno puštanje na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, koji je nedavno posjetio Plavšić, rekao je kako će RS dati garancije za njeno oslobađanje, a najavio je i kako će zatražiti i podršku Srbije. Švedska vlada je obećala kako će zahtjev za puštanje na slobodu razmotriti u idućih mjesec dana.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara