Bill Clinton nakon operacije na srcu: Osjećam se sjajno

Bill Clinton nakon operacije na srcu: Osjećam se sjajno

Tekst: I.Ka. / I.Kri.
Foto: AFP

BIVŠI predsjednik SAD-a Bill Clinton završio je u bolnici u New Yorku nakon što je osjetio bol u prsima. Liječnici su Clintona zaprimili u predinfarktnom stanju te su mu, zbog suženih krvnih žila ugrađena dva stenta, kojima se pokušalo spriječiti da dođe do srčanoga udara.

"Danas je Bill Clinton zaprimljen u bolnicu nakon što je osjetio neugodu u prsima", kazao je Douglas Band, savjetnik bivšeg predsjednika.

"Nakon pregleda kardiologa, Clintonu su ugrađena dva stenta u jednu od njegovih koronarnih arterija. Clinton je u dobrom stanju", kazao je Band.

Prije šest godina mu ugradili četverostruku premosnicu

Bivšem predsjedniku je 2004. godine operativnim zahvatom ugrađena četverostruka premosnica, da bi mu godinu dana kasnije kirurzi uklonili ožiljak i tekućinu koja mu se nakupljala oko srca nakon operacije. Clinton je posljednjih tjedana nadgledao humanitarnu misiju UN-a na Haitiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton se nakon operacije osjeća dobro. Njegov kardiolog dr. Allan Schwartz rekao je kako je uvođenje dva stenta prošlo vrlo lagano. 63-godišnji Clinton nije imao srčani udar, a postoji velika mogućnost da će iz bolnice izaći već danas.

Pokraj njegova bolesničkog kreveta u bolnici u New Yorku došle su njegova supruga i američka državna tajnica Hillary Clinton te njihova kćer Chelsea. State Department je objavio kako će Hillary ipak ovog vikenda putovati u Katar i Saudijsku Arabiju, a njezin let za Bliski istok je pomaknut zato da više vremena može provesti sa suprugom.

Obami poručio da se osjeća "apsolutno sjajno"

Dr. Schwartz je ispred bolnice u New Yorku rekao da je Clinton proteklih par dana osjećao bolove u prsima. "Jedan od izdanaka njegove četverostruke premosnice koju ima šest godina bio je potpuno blokiran", kazao je kardiolog te dodao kako je arterija koju je opskrbljivao taj blokirani izdanak otvorena sa dva nova stenta. "Clinton je od tada budan i hoda te priča sa obitelji. Dobre je volje", zaključio je dr. Schwartz.

Iz Bijele kuće su poručili da je Clinton nakon operacije sadašnjem predsjedniku Baracku Obami poručio da se osjeća "apsolutno sjajno". "Clinton je rekao da su napori za Haiti previše bitni za njega da bi dugo ležao te se nada će što prije biti spreman za povratak na zadatak", stoji u priopćenju Bijele kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara