Bin Laden optužio SAD za križarski rat u Iraku

MEĐUNARODNI terorist Osama bin Laden optužio je Sjedinjene Države, u poruci koju je u subotu emitirala arapska televizijska postaja Al Arabiya, da su ratom u Iraku pokrenule novi križarski rat protiv islama.

U poruci za koju Al Arabiya tvrdi da je njegova, Bin Laden je također odbacio korake ka demokraciji u arapskom svijetu, optužujući vlade u regiji koje uživaju američku potporu da su američki agenti.

"Znajte da je to novi križarski rat protiv islamskog svijeta i da je on od kritične važnosti za cijelu islamsku naciju", rekao je navodni Bin Ladenov glas na audio kazeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je također odbacio parlamentarnu demokraciju: "Moramo biti svjesni ozbiljnosti tog ponižavajućeg, pogrešnog puta koji proturjeći božjem zakonu... oni koji su ušli u skupštinu idolatrije - zakonodavne skupštine - srušili su islam".

U Bin Ladenovoj poruci također se kaže kako je svaka vlada koju su postavile Sjedinjene Države "vlada agenata i izdajica", a kao primjeri se spominju vlade Hamida Karzaija u Afganistanu i bivšeg palestinskog premijera Mahmouda Abbasa.

Arapske postaje Al Jazeera i Al Arabiya već su ranije emitirale poruke za koje su tvrdile da su ih snimili Bin Laden ili njegov bliski suradnik Ayman al-Zawahri. Za neke od tih poruka CIA je ocijenio kako su vjerojatno autentične.

Bin Laden i Al-Zawahri se kriju, kako se pretpostavlja, u planinskom području na granici Afganistana i Pakistana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara