Biometeorološka prognoza od 22. do 25. travnja

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj bit će u petak i subotu razmjerno povoljne, dok se u nedjelju i ponedjeljek zbog približavanja i prijelaza fronte iznad Hrvatske očekuje nepovoljan biometeorološki utjecaj, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

Razmjerno povoljna bioprognoza ne bi u iduća dva dana trebala uzrokovati veće poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Zbog hladnog jutra kronični bi bolesnici, a posebice astmatičari i srčani bolesnici, trebali prilagoditi jutarnje aktivnosti. Iako će biometeorološke prilike i u subotu još uvijek biti razmjerno povoljne, meteoropati i kronični bolesnici mogli bi potkraj dana početi osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Mogući su razdražljivost i glavobolja, te bolovi na mjestima ranijih ozljeda.

U nedjelju će zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika neki ljudi biti razdražljivi, imati glavobolju ili slabiju koncentraciju. Kronični bi bolesnici zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja trebali izbjegavati dodatne napore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razdoblje nepovoljnih prilika nastavit će se i u ponedjeljak, zbog čega su mogući poteškoće sa snom, smanjena koncentracija i slabije raspoloženje. Poteškoće uzrokovane nepovoljnim vremenskim utjecajem mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

(Hina) pp/xntod ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara