Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 1. do 3. veljače

BIOMETEOROLOŠKE prilike u Hrvatskoj idućih će dana biti promjenjive, pa mogu donijeti tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U utorak će biometeorološke prilike u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno nepovoljne, a u Lici i Gorskom kotaru nepovoljne. Stoga bi meteoropati mogli biti slabije raspoloženi uz moguće smetnje u koncentraciji. Tegobe su moguće i kod kroničnih bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će prilike biti povoljnije u odnosu na prethodne dane pa bi mnogi ljudi mogli osjetiti poboljšanje općeg stanja. U jutarnjim je satima potrebna adekvatna zaštita od hladnoće na što naročito treba upozoriti astmatičare i srčane bolesnike.

U četvrtak zbog prolaska oslabljene hladne fronte biometeorološke će prilike u unutrašnjosti Hrvatske biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati bi stoga mogli biti slabijeg raspoloženja, razdražljivi i patiti od glavobolje.

Manje poteškoće uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika. Na Jadranu će nepovoljan vremenski utjecaj biti slabije izražen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara