Biometeorološka prognoza za Zagreb od 3. do 5. svibnja

Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti relativno nepovoljna, a od četvrtka bi se trebala popraviti, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak će situacija biti relativno nepovoljna. Potkraj dana kod osoba osjetljivih na vrijeme moguće su pojave glavobolje i smetnji sa snom.

Kronični bolesnici mogu očekivati tegobe, pa im se preporučuje izbjegavanje tjelesnih napora uz redovito uzimanje lijekova. Reumatskim bolesnicima savjetuju se lagane šetnje u povoljnijem dijelu dana. Koncentracija peluda drveća u zraku je visoka, a peluda trava i korova umjerena.

U srijedu se nastavlja razdoblje relativno nepovoljne bioprognoze. Ljudi osjetljivi na vremenske promjene mogu osjećati pojačani dnevni zamor i promjenljivo raspoloženje. Kod osoba koje pate od migrene moguće su pojave glavobolja.

Kronični bolesnici mogu očekivati tegobe, pa trebaju izbjegavati tjelesne napore a reumatskim bolesnicima preporučuju se lagane šetnje u povoljnijem dijelu dana. Koncentracija peluda drveća bit će visoka, a trava i korova umjerena.

U četvrtak će stanje biti relativno povoljno. Osobe osjetljive na vrijeme mogu još u manjoj mjeri osjećati promjenljivo raspoloženje, prolazne glavobolje i poteškoće sa snom. Kronični reumatski, plućni i srčani bolesnici mogu povremeno očekivati tegobe.

Reumatskim bolesnicima savjetuje se smanjeno opterećenje tijela i lagane šetnje u povoljnijem dijelu dana. Svi kronični bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove. Koncentracija peluda drveća bit će visoka, a trava i korova umjerena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara