Bioprognoza za Zagreb od 26. do 28. travnja relativno povoljna

Bioprognoza za područje Grada Zagreba za utorak, srijedu i četvrtak (od 26. do 28. travnja) je relativno povoljna, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak, 26. travnja, bioprognoza će biti relativno povoljna što će podržavati subjektivno dobro osjećanje. Kroničnim plućnim bolesnicima ne preporuča se izlaganje tjelesnom naporu, a kronični srčani bolesnici osjetljivi na vrijeme mogu očekivati tegobe. Svi kronični bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove. Koncentracija peluda u zraku je visoka s dominacijom slabo alergogenog peluda platane, a koncentracija peluda trava je niska. Nakon današnjeg mjerenja koncentracije NO2, SO2, CO, O3 te lebdećih čestica, zrak je zdravstveno ocijenjen kao dobre kvalitete.

U srijedu, 27. travnja nastavit će se razdoblje relativno povoljne bioprognoze. Stabilne vremenske prilike pozitivno će se odraziti na raspoloženje i subjektivno dobro osjećanje. Kronični plućni, srčani i reumatski bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove. Koncentracija peluda drveća bit će visoka s dominacijom slabo alergogenog peluda platane, a koncentracija peluda trava niska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, 28. travnja bioprognoza će biti relativno povoljna. Poboljšanje vremenskih prilika pozitivno će se odraziti na raspoloženje i subjektivni osjećaj zdravlja. Kroničnim bolesnicima preporuča se redovito uzimanje lijekova. Koncentracija peluda drveća bit će visoka s dominacijom slabo alergogenog peluda platane, a koncentracija peluda trava niska, stoji u priopćenju zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba.

(Hina) pp/xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara