Bišćević u Grčkoj o bilateralnoj suradnji i stanju u regiji

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) Hido Biščević boravio je u četvrtak u službenom posjetu Grčkoj, gdje je s visokim dužnosnicima razgovarao o bilateralnoj suradnji i stanju u jugoistočnoj Europi, priopćio je MVP.

Bišćević se u Ateni sastao s zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslova Janisom Valinakisom i glavnim političkim direktorom ministarstva, veleposlanikom Eliasom Klisom.

Grčka je obećala poduprijeti Hrvatsku u pristupanju Europskoj uniji i NATO-u, a izražena je i bliskost ocjena stanja u regiji, stoji u priopćenju MVP-a.

Sugovornici su se složili oko potrebe jačeg angažmana Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država u rješavanju preostalih otvorenih pitanja i stvaranju trajne demokratske stabilnosti u regiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni tajnik Biščević i zamjenik ministra Valinakis istaknuli su neophodnost intenziviranja bilateralne suradnje i naglasili važnost ostvarenja projekta Jadransko-jonske autoceste. Obje strane potvrdile su nužnost suradnje svih zemalja regije s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu, navodi se u priopćenju MVP-a.

Biščević je prenio poziv hrvatskog premijera Ive Sanadera predsjedniku grčke Vlade Konstantinosu Karamanlisu za posjet Hrvatskoj u travnju ove godine, a zamjenik ministra Valinakis najavio je svoj dolazak u Zagreb na inauguraciju predsjednika Republike Stjepana Mesića.

(Hina) xpp/xbcav ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara