Biskup Jezerinac o preustroju hrvatske vojske

PRIPADNICI 15. protuoklopne topničkoraketne brigade HV-a u Križevcima slave danas 10. obljetnicu te postrojbe, a čestitajući im vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac osvrnuo se na misi u crkvi sv. Ane na preustroj Hrvatske vojske.  

´To nije lagan posao, no treba imati povjerenja, u Boga najviše, i zato molimo da odgovorni pronađu najbolja rješenja na dobro vojnika, policajca i cijele Hrvatske, ne zaboravljajući veliki doprinos branitelja u obrani domovine´, istaknuo je u propovijedi biskup Jezerinac.

Dodao je da ´koliko god je aktualan sadašnji preustroj Hrvatske vojske, još je važniji duhovni preustroj, da ne klonemo. Na to nas posebno potiče sadašnje vrijeme Došašća, kao priprema za blagdan Božića´, rekao je vojni ordinarij Jezerinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je da je bilo ´teških trenutaka u hrvatskoj povijesti´, ali, naglasio je, ´Hrvati su izdržali zahvaljujući vjeri i predanju. Hrvatski narod, predvođen vrhovnim zapovjednikom Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima, stao je u obranu svojih svetinja - domova, obitelji i Hrvatske, hrabro se boreći pod svojim stijegom za svoju domovinu. Sadašnje teškoće posljedica su agresije na Hrvatsku´, kazao je u propovijedi vojni ordinarij Jezerinac.

S tim u vezi naglasio je da ´treba razvijati osobine koje su uvijek resile hrvatskog vojnika - poštenje, čestitost, hrabrost i nadasve vjeru u Boga´, jer, kako je dodao, ´to je najbolji oklop protiv zala i grijeha.

Vojni ordinarij Jezerinac na misi u Križevcima u spomen na poginule branitelje također je rekao da ´kada bi ljudi radili na sebi, na svome duhovnom preustroju, molili se Bogu i živjeli po evanđelju, među ljudima i narodima na svijetu ne bi bilo sukoba´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara