Biskup Mrzljak: Postići duhovne vrijednostiBiskup Mrzljak usporedio je to s radom prodavaonica nedjeljom. "Gledajući s aspekta zarade bilo poslodavca bilo zaposlenika, može se naći opravdanje za rad nedjeljom, ali omogućiti svima da jedan dan u tjednu obitelj bude zajedno neprocjenjivo pridonosi duhovnim vrijednostima, čak ako pojedina obitelj i ne ode u crkvu", rekao je msgr. Mrzljak na božićno-novogodišnjem prijamu kod karlovačkog župana Nedjeljka Strikića.

Dekan Karlovačkog dekanata Ferdinand Vražić rekao je da "suvremeni život guta i upija u sebe sve obiteljske vrijednosti zbog čega ljudi gube sjaj u očima te im se otvara beznađe". Izrazio je želju da se svaka obitelj barem za Božić nađe na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Župan Strikić je rekao da jedinice lokalne i područne samouprave zajedno s Crkvom i svim mjerodavnim ustanovama moraju činiti sve za demografsku obnovu jer će, nastave li se današnji trendovi, za samo 20-ak godina veliki dijelovi Karlovačke županije ostati pusti. S tim u vezi žurno treba sustavnije rješavati i teškoće osoba treće životne dobi, jer su prečesto prepušteni sami sebi.

Župan Strikić zauzeo se i za žurno rješavanje egzistencijalnih pitanja naseljenih Hrvata iz BiH koji su strpljivi i ponositi, ali većina tih pitanja "ne trpi daljnja odgađanja".

(Hina) xvhor yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara