Biškupić: Hrvatsko glumište izgubilo je jednog od svojih najvećih sudionika

POVODOM smrti velikana hrvatskog glumišta Borisa Dvornika, ministar kulture Božo Biškupić uputio je njegovoj obitelji brzojav sućuti.

Ministrov brzojav prenosimo vam u cijelosti.

"Poštovana obitelji Dvornik,

s velikom tugom primio sam vijest o preranoj smrti vašeg supruga, oca i djeda gospodina Borisa Dvornika. Smrt bližnjih uvijek je prerana i stoga mi dozvolite da Vam izrazim moju najiskreniju sućut koju vjerujem osjećaju i svi oni koji su poznavali dragog čovjek i velikana hrvatskog glumišta, čovjeka koji je obilježio naše vrijeme Borisa Dvornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njegovom odlaskom suvremeno hrvatsko glumište gubi jednog od svojih najvećih sudionika, markantnog glumca koji je u nekoliko desetljeća filmske i kazališne karijere ostvario impozantan opus. Od njegovog prvog velikog uspjeha u filmu "Deveti krug" do serije "Duga mračna noć" Boris Dvornik nanizao je stotine uvjerljivih likova koji su nas uvijek oduševljavali svojom životnom uvjerljivošću. Bio je idealan tumač mediteranskog duha i humora koji su mu bili najbliži i bez njega bi mnoga filmska i kazališna ostvarenja bila umjetnički siromašnija. Simpatičan i jednostavan, duhovit i vedar Boris Dvornik svakoj je ulozi znao udahnuti specifičan život ostvarujući likove kojima smo uvijek vjerovali. Otišao je prerano, ali sebi na primjeren način kao aktivni glumac koji je do zadnjeg trena ispunjavao svoje umjetničko poslanje.

Molim Vas poštovana obitelji da u moje osobno ime kao i u ime Ministarstva kulture primite moju najdublju sućut".

J.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara