Biškupić razgovarao s izraelskom veleposlanicom o kulturnoj suradnji

MINISTAR kulture Božo Biškupić sastao se u ponedjeljak u kabinetu s Yael Rubinstein, veleposlanicom Države Izrael u Hrvatskoj, priopćilo je ministarstvo kulture.

Taj je susret upriličen je kako bi se utvrdila dosadašnja, te dogovorila buduća suradnja u području kulture, navodi se u priopćenju.

Veleposlanica je istaknula zadovoljstvo dosad realiziranim projektima poput suradnje baleta HNK Split s baletnim ansamblima iz Izraela, te najavila gostovanje plesača Kibutz Contemporary Dance Company. Riječ je o vrhunskom suvremenom plesnom ansamblu koji će u Hrvatskoj nastupiti 30. srpnja u Splitu. Suradnja će biti uzvraćena nakon gostovanja Baleta HNK Split početkom srpnja u Izraelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je podržao prijedloge Države Izrael vezane uz održavanje edukativnih radionica posvećenih holokaustu, pozvao na održavanje Tjedna izraelskog filma u Hrvatskoj koji bi obuhvatio projekcije igranih i dokumentarnih filmova te izložbe izraelskih umjetnika u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Veleposlanicu je ministar Biškupić zamolio da prenese poziv izraelskoj ministrici kulture da posjeti Hrvatsku u vrijeme održavanja Dubrovačkih ljetnih igara ili Splitskog ljetnog festivala, a ona je uzvratila kako se nada što skorijem posjetu ministra Biškupića Izraelu, navodi se u priopćenju.

Također se dodaje da se razgovaralo o još nekim temama vezanima uz Program znanstvene, obrazovne i kulturne suradnje, temeljen na Ugovoru koji je između dviju zemalja potpisan 2001. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara