Bivšeg pomoćnika ministra Zlatka Gledeca USKOK optužio za zloporabu položaja

Bivšeg pomoćnika ministra Zlatka Gledeca USKOK optužio za zloporabu položaja

USKOK je podignuo optužnicu protiv Zlatka Gledeca, nekadašnjeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a trenutno direktora Mungosa, zbog zloporabe položaja. Gledeca se tereti da je 16. travnja 2004. u Zagrebu, kao pomoćnik ministra, omogućio Jurici Šoiću da ostvari prava na mirovinu iako na to nije imao pravo, javlja Večernji list.

Šoić je 15 ožujka 2004. dobio rješenje MUP-a koje je potpisao tadašnji ministar policije Marijan Mlinarić i u kojemu se navodi da mu rad u policiji zbog "obavljanja nedopuštene djelatnosti prestaje 9. lipnja 2003". Nakon toga je Šoić pisao razne predstavke te je tražio povratak u službu  prijeteći da će štrajkati glađu na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Gledec donio rješenje kojim se Šoić prima u službu, i to u Policijsku postaju Samobor kao vođa sektora. Pred istražnim sucem je Gledec tvrdio da je povratak Šoića u MUP i njegovo zapošljavanja na jedan dan kako bi stekao uvjete za mirovinu manja šteta za MUP, jer bi u slučaju odluke Upravnog suda da Šoića moraju vratiti na posao, morali isplatiti sve plaće i doprinose za razdoblje u kojemu nije radio.

D.M.
Foto: B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara