Bivšem Dinamovom igraču i njegovom bratu sedam mjeseci zatvora za premlaćivanje gay branitelja

Foto: Davor Pongračić / Cropix

BIVŠI Dinamov igrač, 24-godišnji Miroslav Šarić, i njegov 21-godišnji brat Marko osuđeni su na sedam mjeseci zatvora zbog brutalnog premlaćivanja branitelja i vojnog invalida Gorana Hadžića.

Sudac zagrebačkog suda Općinskog kaznenog suda Marijan Bertalanič zaključio je da je u postupku dokazano da je napad na Hadžića bio motiviran mržnjom prema homoseksualcima. Šarići će do pravomoćnosti presude biti na slobodi, a u pritvoru su već proveli tri mjeseca.

"Ubij ga! Mamu mu jebem pedersku!"

Podsjetimo, Šarići su 6. studenog prošle godine pratili Hadžića kada je izašao iz gay kluba Denis u Zagrebu te su ga srušili na pod i nogama udarali u glavu, a u težem premlaćivanju ih je spriječilo četvero prolaznika. "Udri ga! Ubij ga! Ubij ga! Mamu mu jebem pedersku", su vikala braća dok su Hadžića mlatili po glavi. Hadžić je završio u bolnici sa razbijenim nosom, hematomima na licu te sedam šavova na usnici. Više dana je bio u bolnici na neurokirurgiji.

O napadu je prije dva mjeseca progovorio i Goran Hadžić te je ispričao da se to dogodilo one večeri kada je u Zagrebu nastupala Lady GaGa te da je napadače primijetio još u gay klubu, a napali su ga nedugo nakon što je izašao na ulicu.

Spasili ga prolaznici

"Izašao sam iz gay lokala u Mrazovićevoj, a oni su krenuli za mnom i zaskočili me u Ulici Pavla Hatza, na križanju s Trgom kralja Tomislava. Prvi me udario onaj nogometaš, šakom u predjelu uha tako da sa izgubio ravnotežu. Počeli su me tući, cijelo vrijeme su vikali 'jebem ti mater pedersku'", kazao je tada Hadžić.

Uspio je, kako kaže, srušiti na pod jednog napadača, prilikom čega je pokupio njegov mobitel. "Ovaj drugi me brutalno udario nogom u glavu, udario sam glavom u asfalt. Nastavili su me tući, vikali su 'ubij ga, ubij pederčinu, majku mu jebem'. Uspio sam vikati, pozvati pomoć, a napadači su pobjegli kad su se prolaznici približili", rekao je Hadžić i dodao da je pitanje koliko bi ga dugo tukli da nisu naišli prolaznici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara