Bivši glasnogovornik propjevao: Bush propagandom progurao rat u Iraku

GLASNOGOVORNIK koji je branio politiku predsjednika SAD-a Georga Busha kroz uragan Katrinu, kao i rane godine rata u Iraku, sada se okreće protiv svojih bivših poslodavaca, te otkriva kako je Busheva administracija počivala na propagandi, te političkom "spinu", kao i da je često razvlačila istinu.

U odlomcima njegove knjige, koja izlazi idući tjedan, Scott McClellan dodaje kako su zbog rata u Iraku Bush i njegovi suradnici pomiješali propagandu i kampanju sa iskrenošću kojom se treba graditi podrška javnosti i građana za vrijeme ratnog doba.

"Bush je bio grozno savjetovan"

Također, McClellan piše kako je Bush bio "grozno savjetovan, osobito od onih savjetnika vezanih za nacionalnu sigurnost".

Ujedno, oštro se kritizira i administracija zbog djelovanja u području New Orleansa, nakon što ga je pogodio uragan Katrina, "Jedna od najvećih katastrofa u povijesti naše države je postala i jedna od najvećih katastrofa Busheva predsjedavanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela kuća još nema komentara

Busheva glasnogovornica Dana Perino nije željela komentirati navode, jer, kako kaže, Bijela kuća još nije vidjela tu knjigu.

Frances Townsend, bivša predsjednikova savjetnica za sigurnost je reagirala na McClellanova pisanja, "ovo što je napravio, napravio je iz koristi, a ujedno je i neiskreno i neprofesionalno".

Inače, ovi dijelovi knjige koji su se mogli pročitati, za američke komentatore se čine kao da su pisani rukom nekog zadrtog ljevičara, a ne donedavnog člana Busheve svite.

A.P.
Foto : AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara