Bivši logoraši iz Hrvatske i BiH djelovat će zajedno

ORGANIZACIJE koje okupljaju logoraše iz proteklog rata s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine ubuduće bi trebale djelovati u okviru jedinstvene unije od koje se očekuje da poboljša njihov položaj u obje države.

Dogovor o upostavi jedinstvene udruge na sastanku koji je u četvrtak održan u Sarajevu postigli su predstavnici Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Saveza logoraša BiH te Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata iz Mostara.

Buduća unija logoraša okupljala bi i udrugu koja djeluje na području Republike Srpske a predstavljala bi organizaciju sa jedinstvenim ciljevima, interesima i zadaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Saveza logoraša BiH Džemal Sijerčić izjavio je kako je temeljni problem za sve bivše logoraše to što zakonska regulativa nije na odgovarajući način utvrdila njihova prava i status.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak izrazio je nadu kako će novi organizacijski ustroj pridonijeti i boljim rezultatima u borbi za prava bivših zatočenika.

Osnovne zadaće kojima će se baviti buduća unija bit će utvrđivanje točnog broja logoraša, istaživanje lokacija bivših logora i mjesta na kojima su počinjeni zločini nad logorašima te pomoć pri njihovu povratku prijeratnim domovima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara