Bivši milicajac SAO Krajine optužen za zločin nad šestero civila u Vrhovinama 1991.

NAKON provedene istrage nad 42-godišnjim Nenadom Pejnovićem, Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću protiv njega je podiglo optužnicu za zločin protiv civilnog stanovništva.

Pejnović i pripadnici milicije SAO Krajine iz Vrhovina su u dogovoru 4. listopada 1991. godine oteli šestero civila iz zaselka Čorci da bi ih nakon toga i ubili.

Ubijeni Martina, Mato, Kata, Stjepan, Vladimir i Slavko Čorak prvo su bili zatočeni u nesnosnim higijenskim uvjetima u prostorijama milicije u Vrhovinama, gdje su i prenoćili. Idućeg dana Pejnović i pripadnici milicije SAO krajine odveli su ih u predio Ćurinka - Oštri Vršak i ubili ih hladnim i vatrenim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci samog čina zarobljavanja navedenih civila te svjedoci Pejnovićevog djelovanja kao pripadnika milicije SAO Krajine, saslušani su tijekom istrage, stoji na službenim stranicama DORH-a.

Pejnović se na mjesto zločina vratio 8. veljače ove godine ali su ga nakon dva dana mještani zaselka Čorci prepoznali te je on uhićen i doveden pred Istražnog suca, koji mu je odredio pritvor.

B.V.
Foto: DORH.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara