Bivši nogometni sudac uhvaćen sa 7 kg heroina

NOGOMETNI sudac Miroslav Jedvaj već je 50 dana pritvoren u španjolskom zatvoru Figueres pod sumnjom da je u Francusku namjeravo prokrijumčariti 7 kilograma heroina. Jedvaj je postao poznat nakon što ga je Igor Štimac fizički napao na utakmici u Rijeci.

Španjolska policija još je 11. travnja Jedvaja uhvatila dok je pokušavao prenjeti sedam kilograma heriona kojeg je skrivao u automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka, a koji je u vlasništvu rent a car agencije.

U MUP-u i Ministarstvu vanjskih poslova potvrdili su Jutarnjem listu da je Jedvaj uhićen, ali budući da se kriminalistička obrada provodi u Španjolskoj više informacija nije dostupno. MUP je preko ureda Interpola u Zagrebu poslao rezultate provjere uhićnog hrvatskog državljanina.

Jedvaj se u Španjolsku uputio 6. travnja rekavši majci da ide suditi nogometnu utakmicu mlade reprezntacije, te da će tamo ostati par dana. Tri dana kasnije javio se i rekao da se nalazi u zatvoru.

"Šokirala sam se. Nikada ništa loše nije napravio. Tražio je da mu pošaljem 200 kuna za neke biljege i da od njegove liječnice zatražim neke potvrde koje su mu tamo trebale. Ne znam ništa o drogi. Ni koliko je imao, ni za koga je vozio“ - kazala je Jedvajeva majka. Zatražila je od prijatelja da mu pomognu, ali nitko nije želio.

U Ministarstvu vanjskih poslova poručili su da će službenici Veleposlanstva u Madridu omogućiti da se hrvatskom građanini osiguraju sva prava jamčena međunarodnim konvencijama.

41-godišnji Jedvaj široj javnosti je postao poznat kada ga je fizički napao Igor Štimac. Na utakmici 25. kola Lige za prvaka između Rijeke i Hajduka, odigranoj 10. travnja na Kantridi, Jedvaj je bio prvi pomoćnik sucu Feljanu. Tada je zbog prigovora s klupe potjerao Štimca.

Štimac ga je kasnije na hodniku dočeko te ga je pred mnogo ljudi udario, a što je Jedvaj unio u zapisnik.

Kasnije se Jedvaj "prisjetio“ da ga je Štimac samo pogladio po obrazu. Kako je mijenjao iskaz, ali i zbog vrlo loših ocjena koje je dobio od kontrole suđenja, Jedvaj od prošlog proljeća više nije sudac Hrvatskog nogometnog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara