Bivši savjetnik u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu napao poljskog turista

Bivši savjetnik u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu napao poljskog turista
BIVŠI direktor hotelskog poduzeća "Haludovo" i bivši savjetnik za gospodarstvo u Veleposlanstvu RH u Berlinu Stjepan Staničić, napao je poljskog ronioca.

U akvatoriju Kamporske Drage poljski turisti Jerzy Mazurek i Thomas Stmitzek, ronili su propisno označeni ronilačkom bovom u okviru rada lokalnog ronilačkog centra, kada je Staničić počeo Mazureka vući prema površini, piše Novi list.

"Bili smo na sedamnaest metara dubine, ronili u paru, ali sam samo ja, kako nalažu propisi bio vezan za ronilačku bovu kojom smo bili označeni. Odjednom, iznenada, nešto me počelo vući prema površini, za konop. Pokušao sam pribrano reagirati i najbrže što sam mogao obaviti sve potrebne radnje kako bih izbjegao teže posljedice tako naglog izrona. Ne trebam vam opisivati svoj šok i iznenađenje kada sam na površini vidio čovjeka na barki koji je našu bovu stavio u barku i vukao me za konop. Ponašao se agresivno, vikao i nije mi bilo jasno što sam napravio da je taj čovjek ugrozio moj život. Počeo me je vući prema obali i gurao veslom kako se ne bih popeo u barku. U tom naguravanju dobio sam i pljusku, valjda kao upozorenje", ispričao je 35-godišnji Jerzy Mazurek za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stjepan Staničić policiji je kao razlog naveo blizinu svojih vrša za lov ribe, na oko 10 metara dubine. No, poljski turisti tvrde da su se oni nalazili na 17 metara dubine propisno prijavljeni i označeni sa svim potrebnim dozvolama i dokumentima.

"Njegove niti ičije vrše nismo vidjeli, a u Hrvatsku nismo došli krasti vrše, nego uživati u vašem prekrasnom moru i podmorju"

Ovo je već treći incident s turistima na otoku Rabu. Prije nekoliko dana zbog navodne buke, "stradali" su gosti u Palitu, koje je šmrkom i vodom polio vlasnik susjedne kuće i otac predsjednika Uprave "Imperiala" Vlade Miša, koji i sam tamo stanuje, nakon čega se razvio sukob, piše Novi list. 

Gotovo u isto vrijeme na drugom kraju otoka, pretpostavlja se zbog buke, ljudi iz susjedstva su izašli na ulicu i poljskog turistu mlatnuli po glavi, od čega je zadobio ozljedu i preko dvadeset šavova na glavi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara