Bjelovar: Županijski Ekostožer protiv odlaganja varaždinskog smeća u Severinu

Varaždinsko smeće ne smije na divlje odlagalište otpada u Severinu, niti igdje drugdje u Bjelovarskobilogorsku županiju, odlučio je danas županijski Ekostožer, sastavljen od općinskih i županijskih čelnika.

Na današnjem sastanku članovi Ekostožera rekli su kako nitko u Županiji nije bio obaviješten o potpisivanju ugovora između Općine Severin i grada Varaždina, po kojemu bi se, rečeno je, otpad odlagao nelegalno.

Po rješenju Inspekcije zaštite okoliša divlje odlagalište kod Severina trebalo je ukloniti još 1. travnja 2001. "Od Inspekcije se zahtijeva da ispita zakonitost i pravovaljanost odluke severinske općine o odlaganju varaždinskog otpada na odlagalištu Ciglani te da pokrene postupak odgovornosti pravnih i odgovornih osoba u toj općini i u gradu Varaždinu", rekao je župan i predsjednik Ekostožera Damir Bajs.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik severinske općine Mato Belak obavijestio je u petak javnost da je Općinsko vijeće u dogovoru s gradom Varaždinom odlučilo prihvatiti varaždinsko smeće te da je o tome potpisan ugovor za razdoblje od 1. veljače do 1. svibnja. Kako je rekao, Varaždin već doznačio 225 tisuća kuna.

(Hina) xiant yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara