Bjelovarac nastrijelio provalnika

NESUĐENOG provalnika je jutros oko 6 sati, nastrijelio vlasnik bjelovarskog kafića u kojeg je pokušao provaliti, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska.

57-godišnji A.B., vlasnik bjelovarskog kafića "92", zamijetio je maskiranog provalnika, koji je preskočio dvorišni zid te pokušao provaliti u kafić. Provalnik se nemalo iznenadio kada ga je A.B. dočekao u dvorištu, pa je na njega nasrnuo nožem. U samoobrani ga je A.B. nastrijelio u šaku, iz pištolja kojeg legalno posjeduje.

Policija radi na utvrđivanju identiteta teško ozlijeđenog provalnika, s obzirom da kod sebe nije imao nikakve dokumente te je policiji dao lažne podatke.

Protiv provalnika će bit će podignuta kaznena prijava, a bjelovarsko državno odvjetništvo radi na utvrđivanju je li A.B. prekoračio nužnu obranu, kada je nastrijelio nepozvanog gosta.

U policijskom priopćenju se navodi i kako je A.B., nakon što je provalnik krenuo prema njemu s nožem, repetirao pištolj i povikao "Stoj, pucat ću!", ali se provalnik oglušio na upozorenje.

I.M.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara