Blair u novogodišnjoj čestitki: Nastavit ćemo posao u Iraku

BRITANSKI premijer Tony Blair je u srijedu u novogodišnjoj čestitki upućenoj svojim sunarodnjacima rekao kako smatra da Britanci moraju "nastaviti svoj rad u Iraku", dodavši kako vjeruje da za "Bliski istok nema boljeg znaka od prosperiteta Iraka i razvoja demokracije u toj zemlji".

Nedavno uhićenje Sadama Huseina ocijenio je ključnim korakom na putu prema stabilnom Iraku. "Za Bliski istok i svijet najbolji je znak prosperitet i demokracija u Iraku nakon tiranske i brutalne diktature", kazao je Blair u novogodišnjoj čestitki, istaknuvši kako je "odluka o ulasku Velike Britanije u rat u Iraku bila njegova najteža odluka u 2003.".

Na međunarodnom planu, Blair je pozdravio najavu Tripolija o prekidu programa za masovno uništenje, ocijenivši da ta odluka "pokazuje kako se problemi što ih donosi takva vrsta oružja mogu riješiti, u dobroj vjeri i uz odlučnost, razgovorom".

Osvrnuvši se na situaciju u zemlji britanski je premijer inzistirao na potrebi reformi u Velikoj Britaniji. Istaknuo je kako ne namjerava prestati s radom na pola puta: "Nije trenutak da gledamo prema prošlosti i da oklijevamo, već da krenemo dalje", rekao je Blair.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara