Blair: UN će poduprijeti rezoluciju o Iraku

BRITANSKI premijer Tony Blair ustvrdio je da će Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda poduprijeti britanski prijedlog rezolucije kojim se utvrđuje da je Irak propustio posljednju priliku da se razoruža

´Imat ćemo potporu za drugu rezoluciju´, rekao je Blair govoreći pred parlamentom.

Britanija, SAD i Španjolska podnijele su nacrt rezolucije u Ujedinjenim narodima u kojem se kaže da je Sadam Husein propustio posljednju priliku da se riješi oružja za masovno uništenje.

Prema njihovim očekivanjima, prijedlog rezolucije biti će u roku od dva tjedna stavljen na glasovanje ako do tada Irak ne ostvari potpunu suradnju s Un-ovim inspektorima za oružje.


´Situacija je stvarno vrlo jasna, zato vjerujem da je naša strategija podnošenja rezolucije i okupljanja oko prijedloga po kojem je to bila posljednja prilika Sadamu da se razoruža, a nije se razoružao, toliko važna´, rekao je Blair dodajući da ´za sada mi nismo u sukobu´. ´Sadam još uvijek ima priliku za potpunu suradnju, što do sada nije napravio´, rekao je Blair.

On je govorio uoči rasprave o iračkoj krizi u kojoj će, prema očekivanjima, mnogi iz njegove Laburističke stranke izazvati premijera tvrdnjama da razlog za vojnu akciju protiv Iraka još nije dobio potvrdu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara