BLAIR UVJEREN DA ĆE UN DONIJETI NOVU REZOLUCIJU O IRAKU

Britanski premijer Tony Blair izrazio je u subotu uvjerenje da će UN donijeti drugu rezoluciju kojom bi se eksplicitno odobrila vojna akcija protiv Iraka.

´Vjerujem da će se usvojiti druga rezolucija´, rekao je Blair novinarima na putu kući iz SAD-a gdje se sastao s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Blair je kazao da su nagađanja o američko-britanskim podjelama o tom pitanju ´glupost´.

Njegovi pomoćnici kazali su da Bush privatno podržava drugu rezoluciju, ali da iračkome predsjedniku Sadamu Huseinu ne želi ostaviti dojam slabosti.

´Mislim da će ljudima u idućih par tjedana postati vrlo jasno surađuje li Sadam ili ne´, rekao je Blair. ´Ako ne bude surađivao, morat ćemo djelovati´, rekao je.

Blair je kazao da je s Bushom razgovarao o mogućem formuliranju druge rezolucije kao i o pojedinostima moguće vojne akcije, o kojima nije želio govoriti kao ni o mogućem datumu njezina početka.

Blair se kasnije tijekom dana treba sastati s južnoafričkim predsjednikom Thabom Mbekijem, a idućeg tjedna posjetit će francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, koji se protivi ratu protiv Iraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara