Blogeri o smrti Ivice Račana

KAO I u svim hrvatskim medijima, tema dana na blogovima danas je smrt Ivice Račana. Na blogovima prevladava mišljenje kako je Hrvatska mnogo izgubila ostavši bez jednog od rijetkih poštenih političara.

"Zbog njega sam prvi put izašao na parlamentarne izbore. Zbog njega sam posljednji put izašao na parlamentarne izbore. Iako ga nisam osobno poznavao, imam osjećaj da je bio pošten i djelomično iskren, a to je kvaliteta koju posjeduju rijetki političari." - piše Mokowski.

"Nisam član ni jedne stranke, ali ovaj mi je čovjek bio drag. Kod Račana me privukla jedna umjerenost. Mislim da je Račan bio ona protuteža da nam zemlja ne ode totalno u propast i protuteža koja je i njegove političke protivnike natjerala na gadne korekcije u stavovima, htjeli oni to priznati ili ne."- stoji, između ostalog, na blogu caimanverde.bloger.hr.

"Moram reći da mi je žao što je otišao. Hrvatska ostaje bez još jednog poštenog čovjeka i poštenog političara, a to je u ovim današnim vremenima, kada se iz medija osmjehuju zbog nedostatka dokaza oslobođeni kriminalci, korupcija i beskrupuloznost vladaju hodnicima Sabora i Vlade, a pohlepa i bezobzirnost smatraju vrlinama, ogroman gubitak.", napisao je o Račanovoj smrti Nesvrstani.

Taj je bloger na kraju svog članka možda i najbolje izrazio misli i osjećaje mnogih blogera: "Ma kako nam Račan bio drag ili ne, jedno je neupitno: između riječi "poštenje" i "Račan" bez stida i dileme može stati znak jednakosti. Bio je rijedak primjer poštenog i dobrog čovjeka, a svaki odlazak takvog (a političara pogotovo) u ovom našem društvu je ogroman gubitak.".

O smrti Ivice Račana danas su, između ostalih, pisali i blacky7, leonna, Unbeliever, Majna_VZ, Dadovu, Pucanj u prazno, Take it Easy i mnogi drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara