Blogovi na Sony Ericssonovim mobitelima

TVRTKA Sony Ericsson na konferenciji za novinare u hotelu WestIn predstavila je deset novih modela mobilnih telefona i tri Bluetooth slušalice. Tvrtka je objavila da je s Googlem radila na integraciji Googleovog Bloggera i Web Searcha u Sony Ericsson mobilne telefone. Tako su dvije tvrtke prve omogućile integraciju blog aplikacija u mobilni telefon, dobro povezanu s mobilnom kamerom i s intuitivnom automatskom pripremom za korisnike koji još nemaju vlastiti blog.

Prvi Sony Ericssonovi proizvodi koji nude ove usluge su nedavno objavljeni K610 UMTS telefon i nove perjanice - mobilni telefoni s kamerom, K800 i K790 koji su predstavljeni u utorak u Zagrebu, a u prodaji će se naći u drugom tromjesečju 2006.

Tako se od sada Google standardna tražilica može naći na svim novim Sony Ericssonovim mobilnim telefonima s mogućnošću pristupa Internetu, uz visok stupanj integracije. Na primjer, korisnici mogu izravno pokrenuti opciju Google Web Searcha s bilo koje stranice koju pregledavaju, bez potrebe za pokretanjem nove stranice kako bi završili pretragu. S jednim klikom, korisnici mogu brzo i jednostavno pristupiti informaciji koju trebaju. Ikone kojima se pokreće Google Web Search integrirane su u korisničko sučelje telefona kako bi omogućile jednostavan pristup informacijama Google Web Searcha.

Spomenuti modeli K800 i K790, prvi su mobiteli pod pod brandom Cyber-shot, sinonimom za kvalitetu fotografiranja. Imaju ugrađenu digitalnu kameru od 3.2 megapiksela s autofokusom, Xenon bljeskalicu i BestPic - tehnologiju fotografiranja koju je patentirao Sony Ericsson, a koja korisniku omogućava da fotografira točno onaj trenutak koji želi. Oba mobitela kombiniraju napredne mogućnosti fotografiranja s prijenosom podataka velikom brzinom, čineći ih savršenim alatom za slikanje i razmjenu visokokvalitetnih slika i video materijala. K800 je dual-mode UMTS/GPRS mobilni telefon, a K790 je tri Band EDGE mobilni telefon.

Modeli K510, Z530 i K310 niže cjenovne klase imaju 1.3 megapikselnu kameru i push e-mail. Zadnja dva od uređaja koji bi se uskoro trebali pojaviti na tržištu su preklopni mobiteli.

Modeli Z530 i K510 imaju internu memorija od 28 MB, dok K310 ima 15 MB. Najjeftiniji je jednostavni model J100, čija je velika prednost uz cijenu ekran u boji razlučivosti 96x64 piksela te vrlo dobar dizajn.

U nižu cjenovnu klasu spada i maleni preklopni mobitel W300 iz serije Walkman, podržava i MP3 i AAC glazbene datoteke, s više od 30 sati slušanja glazbe. Isporučuje sa zamjenjivom 256MB Memory Stick Micro memorijskom karticom proširivom do 1GB, kao i sa stereo slušalicama. Brz i jednostavan prijenos podataka omogućuje mu  EDGE tehnologija. Od glazbenih mobitela još je predstavljen atraktivni model W950 koji ima vrlo tanko kućište.

Model M600 namijenjen je poslovnim ljudima. Također ima tanko kućište, a može se pohvaliti i operativnim sustavom Symbian.

Vrlo atraktivan model je P990 koji također ima operativni sustav Symbian, podršku za Blackberry i ActiveSync, fotoaparat razlučivosti dva megapiksela, Bluetooth te podrška za UMTS. Nedostatak je zaslon osjetljiv na dodir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara