Bobetko će dopustiti nizozemskim specijalistima da obave dodatne pretrage

ODVJETNIK generala Janka Bobetka Bosiljko Mišetić izjavio je u Zagrebu kako će general Bobetko, ukoliko bude potrebno, dopustiti nizozemskim specijalistima da obave dodatne pretrage, dodajući da očekuje da će taj pregled potvrditi da je njegovo stanje teško.


´On dopušta da njihov neutralni liječnički tim obavi, u jednu ruku, reviziju liječničke dokumentacije koju su izradili hrvatski liječnici´, kazao je Mišetić, napominjući kako očekuje da će nizozemski stručnjaci potvrditi nalaz hrvatskog konzilija da je stanje generala Bobetka teško.

Mišetić je kazao kako bi nizozemski liječnici trebali tijekom srijede dobiti uvid u medicinsku dokumentaciju i, u slučaju potrebe, napraviti dodatne pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liječnički tim čine dva specijalista, internist dr. E. J. van Lieshaut i kardiolog dr. R. Tukkie, iz Akademskog medicinskog centra Amsterdam.

Sudsko vijeće Haškog suda koncem prosinca prošle godine, na zahtjev tužiteljstva, naložilo je da se uspostavi liječnički tim koji bi u Hrvatskoj provjerio nalaz hrvatskih liječnika da se zbog Bobetkova teškog zdravstvenog stanja ne može izvršiti nalog za uhićenje temeljem optužnice koja ga tereti za zločine počinjene u operaciji Medački džep.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara