Bojnik Turić još uvijek u komi, privedeni njegovi napadači

53-GODIŠNJI predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije Tonči Turić, koji je pretučen u noći s petka na subotu, još uvijek je u komatoznom stanju, a splitska je policija jučer uhitila četvoricu mladića osumnjičenih za subotnji napad.

Policijska uprava priopćila je, naime, jučer u poslijepodnevnim satima kako je kriminalističkom obradom utvrdila da su se oni u subotu oko dva sata ispred kafića "Južni križ" u Splitu, a uz kojega je smještena i Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Dalmacije, sukobili s bojnikom. Privedena su dvojica 20-godišnjaka i dvojica 19-godišnjaka koje je prije izgreda Turić zamolio da napuste kafić.

Četvorica su se mladića verbalno, a kasnije i fizički sukobila s Turićevim 29-godišnjim sinom, nakon čega se umiješao i sam Turić. Na to ga je jedan od mladića napao gumenom palicom i nekoliko ga puta udario po glavi, pri čemu je umirovljeni bojnik 4. gardijske brigade zadobio višestruke frakture lubanje i krvarenje unutar glave.

U tučnjavu se, prema nekim informacijama, umiješao i prijatelj Turićeva sina, koji je pri tome također zadobio teške fizičke ozljede, među kojima slomljeno rebro i ubod nožem u desnu potkoljenicu.

Mladići za kojima je policija do jučer intenzivno tragala, bit će privedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Splitu, jedan uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, a trojica za sudjelovanje u tučnjavi.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara