Bolnica u kojoj se nalazi Kalinić pod pojačanim osiguranjem

Tekst: I.Ka.
Foto: Interpol

HRVATSKA policija je srpskom MUP-u predala tri iskaza uhićenog člana "zemunskog klana" Sretka Kalinića u kojima otkriva svoja saznanja o brojnim zločinima, a do uvida u jedan od iskaza došao je srpski Press. Naime, u jednom od iskaza pod nazivom "Podaci iz neformalnog razgovora sa Sretkom Kalinićem" Kalinić opisuje tko je odgovoran za 29 ubojstava u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Kalinićevi iskazi uspoređuju se s iskazima drugog člana "zemunskog klana", Miloša Simovića. On u svojim iskazima kaže kako je oko 70 posto informacija koje je policiji dao Kalinić točno iako policija sumnja u Kalinićeve iskaze jer misli da pokušava dobiti što povoljniji status kada ga Hrvatska izruči Srbiji.

Kalinić u iskazu teško optužuje Luku Bojovića, tvrdeći da je upravo on naručio veliki broj ubojstava, ali i da je u nekim zločinima i osobno sudjelovao. Prema Kalinićevim tvrdnjama, članovi "zemunskog klana" najviše su radili za Bojovića, za kojim traga srpska policija. Kalinić je tako otkrio i tko je odgovoran za ubojstva drugih članova "zemunskog klana", Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića. On tvrdi da je Luka Bojović udarcem čekićem u glavu ubio Milana Jurišića, a da su nakon toga svi raskomadali leš i samljeli ga električnim mlinom za meso. Mlin se blokirao jer se u lešu nalazio zaostali projektil koji je zadobio prilikom ranjavanja od strane beogradske policije, pa su ostaci leša bačeni u obližnju rijeku.

Simović ubio Cvetka Simića

Ubojstvo Đinđića, tvrdi Kalinić, naručio je Dušan Spasojević, kojem su u tome pomagali Aco Simović, Vlada Budala i Ninoslav Konstantinović, dok je pucao Zvezdan Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić se također dotakao i ubojstva Cvetka Simića, bliskog suradnika Darka Šarića, koji je ubijen u Zagrebu. Kalinić tvrdi da ga je ubio Miloš Simović i da postoji mogućnost da mu je pomogao Luka Bojović. Nije htio iznijeti iskaz o detaljima ili ih kontradiktorno izlaže. Kao motiv naručitelja Bojovića navodi da je smatrao kako Simić sve zna o njemu i da bi lako progovorio u slučaju da ga pritisne policija.

Pojačano osiguranje ispred bolnice u kojoj se nalazi Kalinić

Kalinić je smješten u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica gdje je nekoliko puta operiran nakon što ga je ranio odbjegli pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović. Simović je sa dva metka u trbuh ranio Kalinića. Kalinić se, naime, prema nekim informacijama nalazi u izuzetno lošem zdravstvenom stanju, dok su jučer iz hrvatskog MUP-a priopćili da je njegovo stanje stabilno i da se dobro osjeća.

Osiguranje ispred Kalinićeve bolničke sobe i same bolnice pojačano je kako bi se osigurala njegova sigurnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara