Bombašica u Bagdadu ubila 16 ljudi, Amerikanci ubili 32 Iračana

NAJMANJE 32 osobe poginule su danas u Iraku u ofenzivi koju su Amerikanci uz pomoć helikoptera poveli protiv pobunjenika u središtu Bagdada, dok je žena samoubojica ubila šesnaestero ljudi raznijevši se ispred policijske stanice, prenosi Reuters.

Žena obučena u dugu crnu tradicionalnu haljinu, ušetala se jutros među dvjestotinjak policijskih regruta i aktivirala eksploziv pričvršćen oko struka. Osim šesnaestero mrtvih, u bolnicama je završilo još dvadeset ranjenika.

U napadima na pobunjenike u središtu glavnog grada Bagdada, gdje su Amerikanci gađali stambene i poslovne zgrade, te bacali granate sa suzavcem, poginulo je 32 osobe. Granata je pogodila i jedno školsko košarkaško igralište, na kojemu je u eksploziji poginuo šestogodišnji dječak a ranjeno je još petnaestero djece i dva učitelja.

Mediji su ranije danas javili da je srušen jedan američki helikopter, no američka je vojska odmah tu informaciju opovrgnula. Unatoč tome, ovaj je mjesec za američke vojnike u Iraku zasad najpogubniji. U travnju ih je poginulo 45-ero, polovina njih u bagdadskom području.

A.B.
Foto AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara