Bombašica u Bagdadu ubila 16 ljudi, Amerikanci ubili 32 Iračana

Bombašica u Bagdadu ubila 16 ljudi, Amerikanci ubili 32 Iračana

NAJMANJE 32 osobe poginule su danas u Iraku u ofenzivi koju su Amerikanci uz pomoć helikoptera poveli protiv pobunjenika u središtu Bagdada, dok je žena samoubojica ubila šesnaestero ljudi raznijevši se ispred policijske stanice, prenosi Reuters.

Žena obučena u dugu crnu tradicionalnu haljinu, ušetala se jutros među dvjestotinjak policijskih regruta i aktivirala eksploziv pričvršćen oko struka. Osim šesnaestero mrtvih, u bolnicama je završilo još dvadeset ranjenika.

U napadima na pobunjenike u središtu glavnog grada Bagdada, gdje su Amerikanci gađali stambene i poslovne zgrade, te bacali granate sa suzavcem, poginulo je 32 osobe. Granata je pogodila i jedno školsko košarkaško igralište, na kojemu je u eksploziji poginuo šestogodišnji dječak a ranjeno je još petnaestero djece i dva učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su ranije danas javili da je srušen jedan američki helikopter, no američka je vojska odmah tu informaciju opovrgnula. Unatoč tome, ovaj je mjesec za američke vojnike u Iraku zasad najpogubniji. U travnju ih je poginulo 45-ero, polovina njih u bagdadskom području.

A.B.
Foto AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara