Boris Mikšić: Već imam milijardu kuna pa se na Pantovčaku neću obogatiti

Tekst: P.V.
Foto: Vlado Kos / Cropix

"VRIJEDNOST mojih nekretnina iznosi oko milijardu kuna", pohvalio se vječni predsjednički kandidat Boris Mikšić na konferenciji za novinare. "Obama s Trešnjevke" svoju je imovinsku karticu iznio pred novinare da dokaže kako se za predsjednika nije kandidirao zbog osobnog probitka.

Troše milijarde, a nisu zaradili ni kunu

"Ako postanem predsjednik, iste te podatke pokazat ću i na kraju mandata pa ćete vidjeti da se nisam obogatio na račun hrvatskih građana", obećava Mikšić. Razlog njegove predsjedničke kandidature je, kako kaže, želja da svojim iskustvom podigne Hrvatsku na noge i osigura joj gospodarski rast.

"Hrvatska ima tu nesreću da je vode ljudi koji troše milijarde iako u životu nisu zaradili niti jednu kunu", oštar je Mikšić prema hrvatskim političarima, te dodaje kako je njegova najveća motivacija što u Hrvatskoj vidi veliki potencijal.

"Očekujem drugi krug"

Mikšić tvrdi kako se Hrvatska mora okrenuti razvoju nove tehnologije koja će pomoći u boljem plasmanu izvoznih proizvoda na strano tržište. To je posao koje Mikšić, kako tvrdi, zna dobro raditi. "Imam puno iskustva, puno žara i novac me više uopće ne interesira. Čak sam se spreman odreći i predsjedničke mirovine, a 50 posto plaće ću svaki mjesec davati u dobrotvorne svrhe", obećao je Mikšić koji smatra da je njegovo vrijeme napokon stiglo jer je "Hrvatska spremna za nove ljude".

"Ni prije pet godina nitko nije mislio da nezavisni kandidat može ostvariti uspjeh kakav sam ja ostvario. Ovoga puta računam i na nove birače i mislim da imam šanse za drugi krug", podvukao je Mikšić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara