Bosanski Srbin Vujadin Popović dobrovoljno odlazi u Haag

HAŠKI optuženik, pukovnik Vujadin Popović, optužen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, koji se odlučio dobrovoljno predati Haškom sudu, otputovat će u Den Haag u četvrtak, 14. travnja, priopćila je u petak vlada Srbije.

"Pukovnik Popović je naglasio da ima povjerenja u vladu Srbije i da je ova odluka u najboljem interesu njegove obitelji, naroda i države.

On je istaknuo da je ispunjavanje ove obveze najbolji način da pomogne svom narodu i državi", navodi se u priopćenju vlade Srbije, te dodaje da je optuženi Popović odluku donio nakon razgovora s ministrom policije Draganom Jocićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Srbije će , navedeno je, dati sva potrebna jamstva da se optuženi Popović pusti na slobodu do početka suđenja, te će njegovoj obitelji osigurati svu neophodnu pomoć.

Optuženi Popović je u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, u činu potpukovnika, bio pomoćnik zapovjednika Drinskog korpusa za sigurnost.

Haška optužnica ga tereti za genocid, kršenje zakona i običaja ratovanja i zločine protiv čovječnosti na području Srebrenice, Potočara, Bratunca i Zvornika od 11. srpnja do 31. kolovoza 1995. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara