Bosanskohercegovačka dijaspora skupljala novac za jamčevinu za Ejupa Ganića

Bosanskohercegovačka dijaspora skupljala novac za jamčevinu za Ejupa Ganića

Tekst: J.Š.
Foto: AFP

U SRIJEDU u 15 sati po našem vremenu na londonskom sudu održat će se ročište vezano uz eventualno puštanje Ejupa Ganića na slobodu, javlja FTV. Njegova kći Emina potvrdila je za kako je obitelj uspjela skupiti jamčevinu od 200.000 funti uz veliku pomoć bosanskohercegovačke dijaspore.

Ukoliko Ganića puste iz pritvora, vrhunski tim pravnih stručnjaka radit će na njegovoj ekstradiciji. Ganić, naravno, neće smjeti napustiti Veliku Britaniju. Sud u Londonu odredio mu je pritvor do 29. ožujka. Glasnogovornica veleposlanstva Velike Britanije u BiH Biljana Ristović kazala je danas kako Ganić nije danas podnio zahtjev za puštanje uz jamčevinu.

Emina Ganić: Prekršena su prava moga oca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emina Ganić ustvrdila je za Dnevnik.ba kako su od uhićenja nekoliko puta prekršena prava njezina oca. "Primarno je da ga puste iz pritvora, mnoštvo je nepravilnosti, on ima diplomatsku putovnicu, nije mu dopušteno da razgovara s veleposlanicom...", kazala je kratko Emina. 

Tužiteljstvo BiH će u najkraćem roku uputiti pravosudnim tijelima Velike Britanije zahtjev za izručenje Ejupa Ganića i sve potrebne dokumente o istrazi koja se vodi u Tužiteljstvu BiH.

Ejup Ganić uhićen je jučer i nekoliko je sati saslušavan pred sucem. Uhićen je na temelju novog srbijanskog zahtjeva za izručenje koji je Velikoj Britaniji upućen prekjučer. Naime, MUP Srbije raspisao je početkom 2009. prema nalogu istražnog suca tjeralice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u svibnju 1992.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara