bozanić pozvao novinare da budu u službi istine

U zadarskoj nadbiskupiji danas je počelo zasjedanje Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića. L

Prije početka zasjedanja predsjednik HBK Josip Bozanić dao je izjavu novinarima u kojoj ih je pozvao da budu "u službi istine i da djeluju u korist čovjeka".

"Ne možemo se ne sjetiti danas, ovdje u Zadru, nezaboravnog 9. lipnja kada je u Zadru boravio Sveti Otac Ivan Pavao II. Iz ovoga je grada uputio riječi čitavoj hrvatskoj naciji i pozdravio hrvatski puk", rekao je zagrebački nadbiskup dodavši kako je to događaj koji će svima ostati u dubokom sjećanju.

Po Bozanićevim riječima, samim time što se posjet dogodio i u Zadru, promovirana je Katolička crkva u Hrvata u našoj i u svjetskoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bio sam na nekoliko međunarodnih susreta i svugdje su se osvrtali na pohod Svetog Oca Hrvatskoj s divljenjem i pohvalama", rekao je, obraćajući se novinarima, predsjednik HBK Josip Bozanić.

Po njegovim riječima, teme današnjeg zasjedanja Stalnog vijeća HBK bit će priprema za zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije u Hvaru, od 26. do 30. listopada. Tema tog zasjedanja bit će "Analiza Papinih govora i pastoralnih poruka", dodao je.

Osim analize Papinih poruka bit će riječi i o organiziranju katoličkih laika u nadbiskupijama.

Na zasjedanju u Hvaru bit će i više drugih tema, a neke se odnose na opću crkvu. Bit će riječi i o 25. obljetnici službe Svetog Oca, a s tim u vezi održat će se središnja proslava u Rimu, od 15. do 19. listopada, rekao je Bozanić. Istaknuo je da će svaka mjesna i nacionalna crkva obilježiti tu obljetnicu, a HBK planira organizirati hodočašće u Rim u znak zahvale Svetom Ocu za treći pastirski pohod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara