Bozanić predvodio hodočašće hrvatskih vjernika u Altoettingu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misu u bazilici sv. Ane u marijanskom svetištu u bavarskom mjestu Altoettingu, gdje se okupilo 4000 hodočasnika iz Bavarske i Austrije, izvijestio je danas Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Pozdravljajući kardinala, voditelj Hrvatske katoličke misije u Nuernbergu don Mihael Rodić čestitao mu je 15. obljetnicu biskupskog posvećenja. Dodao je kako po posljednjim podatcima frankfurtskoga Dušobrižničkog ureda u Bavarskoj živi 77.700 Hrvata katolika.

U propovijedi kardinal je rekao kako nas Marija i danas okuplja u svetištima oko svojega Sina, napose u trenucima kada nam smalaksaju snage i kada ne znamo što nam je činiti. Pozvao je supružnike da poput Marije budu otvoreni životu, jer je to najbolje jamstvo našeg zajedništva s Bogom, izvorom života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na kraju nedjeljnje mise prikupljani su darovi za gradnju crkve bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu, a hodočašće je završilo svečanom večernjom misom u bazilici, gdje je, po kardinalovoj želji, obavljen blagoslov djece.

Hrvatska hodočašća u Altoetting počela su 1974.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara