Božićna čestitka predsjednika sabora Vladimira Šeksa

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno ime čestitku građanima Republike Hrvatske u prigodi božićnih blagdana.

"Vrijeme božićnih blagdana ima ove 2003. godine za naše najviše predstavničko i zakonodavno tijelo, za Hrvatski sabor, posebno i osobito svečano značenje.

Voljom vas, građana Republike Hrvatske, a na temelju provedenih parlamentarnih izbora u prosincu ove godine, konstituiran je novi, peti saziv Hrvatskoga sabora upravo na obljetnicu povijesnog proglašenja božićnog Ustava, prvog hrvatskog demokratskog Ustava donesenog u prosincu 1990. godine.

Vjerujem da izražavam želju svih kolegica i kolega zastupnika ovog parlamentarnog saziva ako izrazim uvjerenje da će nam ova znakovita simbolika biti misao vodilja u obavljanju ove osobite zadaće koju ste nam povjerili.

Ta nas simbolika veže za vrijeme koje predstavlja jedan od najznačajnijih trenutaka hrvatske povijesti i bitnu etapu na teškom putu naše zemlje ka njezinoj samostalnosti, međunarodnom priznanju i teritorijalnoj cjelovitosti.

Uvjeren sam da će novi saziv Hrvatskoga sabora nastaviti jačati temelje demokracije i vladavine prava u ozračju razumijevanja, tolerancije i prihvaćanja snage argumenata, osobito na područjima strateških nacionalnih interesa Republike Hrvatske, na ponos i dobrobit svih njezinih građana", kaže u čestitki novi predsjednik Hrvatskog sabora želeći čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu godinu.

(Hina) pp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara