božićna čestitka premijera sanadera svetom ocu ivanu pavlu II.

Predsjednik Vlade RH, Ivo Sanader, poslao je danas čestitku Svetom Ocu Ivanu Pavlu II., izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću. L

U čestitci se navodi:

"Sveti Oče,

Radost mi je da Vam mogu, u ime hrvatskog naroda, građana Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno čestitati Božić, blagdan rođenja našeg Spasitelja Isusa Krista.

Na današnji dan, uoči Božića, kad Vam, Sveti Oče, upućujem ovu čestitku, imenovana je u Hrvatskom saboru i Vlada Republike Hrvatske kojoj imam čast biti na čelu.

Voljom hrvatskih birača time se, u ovo božićno vrijeme, znakovito otvara i jedna nova stranica hrvatske povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj Božić dolazi u godini kada ste obilježili 25. obljetnicu Vašega pontifikata koji je bio prožet trajnim i neumornim širenjem kulture života i civilizacije ljubavi u svijetu.

U vrijeme Vašeg služenja na čelu Svete rimske Crkve, stvarana je i samostalna i suverena Republika Hrvatska, a Vaš doprinos hrvatskoj slobodi činom priznanja od strane Svete Stolice, nemjerljiv je.

S osobitom ljubavlju sjećamo se Vašeg pastoralnog pohoda Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu tijekom ove godine. Vaše riječi koje ste nam uputili, ohrabruju nas da njihove poruke pretočimo u život u godinama koje dolaze.

Istom ljubavlju koju ste nam ukazivali i ukazujete, hrvatski narod uzvraća Vama. Ponosni smo što 13 stoljeća njegujemo odanost Rimskoj Crkvi i Svetoj vjeri katoličkoj.

Sveti Oče, odano u Gospodinu", navodi se u božićnoj čestici premijera Ive Sanadera papi Ivanu Pavlu II.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara