Brajša: Napad na mene je čisto politička stvar i napad na Crkvu

RAVNATELJICA zagrebačkog Caritasa Jelena Brajša smatra da je napad na nju napad na Crkvu. Njena posvojena 24-godišnja kćer Ivana kaže da je "mama sve preživjela“, te se pita "a koji svetac nije bio mučenik?“.

Ivanu je najviše pogodio naslov "Brezovica - kuća strave“ pa će taj novinski tekst, ali i sve ostale u kojima je povrijeđena Brajša, pripremiti za odvjetnika.

"Ovaj smo tjedan napada na mamu jedva preživjeli. Ali koji svetac nije bio mučenik. Prošle je godine operirala tumor na mozgu, samo se zbog Caritasa digla iz kolica, pa sam strahovala da je ne udari kap. Da znate ja sam joj rekla da vas ne primi, ali ona je takva, ne može nikome reći ne“ - jadala se Ivana novinarki Arene.

Sama Brajša je najviše šokirana karikaturom na kojoj ona tuče Krista na križu. Iako joj, kako tvrdi, u obitelji zamjeraju što se bavi humanitarnim poslom, ona bi da se opet rodi radila isto. "Rođena sam za humanitarni posao. To je moja karizma“ - kaže Brajša.

Ravnateljica doma u Brezovici potvrdila je kako je u ustanovama Caritasa zabranjeno tući djecu, da bi odmah zatim kazala: "Mi djecu ne tučemo, ali to se događa. Ona moraju biti kaženjena".

Kao primjer navodi slučaj kada se 12-godišnji dječak posvađao s drugim zbog programa koji će gledati te je, bacivši ga na pod, razbio televizor. Za kaznu je, kaže Brajša, dobio zabranu gledanja televizije. Dodaje da su djeca u Centru "živi vražići“, ali ih ne osuđuje jer zna što su sve doživjeli u obiteljima.

Nakon silnog medijskog pritiska Brajši ni trenutak nije palo na pamet da odstupi s funkcije.

"Neću odstupiti dok sam god zdrava mozga. Zašto bih? To je moje životno djelo. Da nije mene bilo, što mislite da bi cijeli svijet baš ovom Caritasu davao toliki novac da nisu bili sigurni da ću svaki euro dobro uložiti“- poručila je Brajša.

Za napade zbog zlostavljanja djece u Brezovici kaže da su "čisto politička stvar“ i da je to napad na Crkvu.

"Otkud sad ova iz Sabora, kako se zove, Opačićka. Pa kad su je pitali, rekla je da nikada nije bila u Brezovici. Ne, ona nema pojma, ali je mogla dati svoj sud. To su političari“ – zaključila je Brajša u razgovoru za Arenu.

Državno odvjetništvo započelo je predistragu o navodnom zlostavljanju štićenika Caritasova doma za djecu u Brezovici i to na temelju javnih ispovijesti nekih bivših štićenika i zaposlenika doma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara