Brajša s ljubavnikom trošila Caritasov novac?

JELENA BRAJŠA bila je u vezi s oženjenim muškarcem, ocem dvoje djece, inače svojim osobnim vozačem. Očito je da su postojali razni načini na koje je, u najmanju ruku, zanemarivala Caritas kojem Crkva sprema temeljitu reorganizaciju.

Kako piše dnevnik 24sata, Brajša je u vezi s pokojnim I.K. bila početkom osamdesetih, a za česta druženja su koristili kuću sa sedam soba u Ivancu koja je pripadala Caritasu. Oboje su svake dvije godine na račun Caritasa kupovali nove automobile, a Brajša je navodno često plaćala putovanja po Europi.

Na račun Caritasa stizali su računi s raznih europskih destinacija, a vozač I.K. je imao ključeve Brajšinih nekretnina, ispričao je novinarki 24sata Caritasov domar Ivica Mlinarić. On je prije dvanaest godina ostao nepokretan, a pomoć koju je tražio od Brajše, kod koje je radio kao domar, nije dobio.

"Godinama sam invalid, nikad nije htjela pomoći mojoj obitelji, a s ljubavnikom je tolike novce potrošila" - izjavio je Mlinarić.

Interesantno je i da je vozač ljubavnik u Caritasu bio "bog i batina", te da je on bio taj kojeg se trebalo sve pitati, a ne, kako bi se očekivalo, Jelenu Brajšu.

Navodno su u Caritasu svi pili vodu, dok je Brajša uz ručak pila fina vina, po čemu je bila poznata, kao i po kupovanju nekretnina.

Kako piše Vjesnik, Brajši, ali i cijelom zagrebačkom Caritasu prijete smjene. Kardinal Bozanić je najavio da će zagrebački Caritas promijeniti cijeli sustav koji je omogućavao onim snalažljivima preživljavanje na štetu zajednice.

Kaptolova reakcija zadovoljit će javnost uspostavom sustava u kojem neće biti samovolje i neodgovornosti, a što je najvažnije - spriječit će se nova zlostavljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara