Branimir Bilić se ispričao: Napalo nas je medijsko, kriminalno i financijsko podzemlje

Branimir Bilić se ispričao: Napalo nas je medijsko, kriminalno i financijsko podzemlje

Foto: HRT

UREDNIK i voditelj HTV-ovog "Pulsa Hrvatske" Branimir Bilić večeras se ispričao zbog prošlotjednog antisemitskog pitanja kojega je u eter pročitala njegova kolegica Ruža Ištuk.

Posao njega i njegovih suradnika, kazao je Bilić, uvijek je bilo promicanje slobode, odgovornosti i različitosti, te su uvijek bili protiv svakog govora mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HTV-ov se voditelj, međutim, nije zaustavio na tome. Nastavio je o "prijetnjama iz medijskog, kriminalnog i financijskog podzemlja", o  "neviđenom linču", uz poruku svojim (izmišljenim) neprijateljima "da mržnja razara one koji je šire".

Index je prošlog utorka prvi objavio vijest o gafu Ruže Ištuk, nakon čega se medijski požar o njenoj nesmotrenosti i elementarnoj političkoj nepismenosti u sat vremena proširio na većinu domaćih medija.  I eto iz čega se izrodila nevjerojatna teorija u kojoj Branimira Bilića nesmiljeno napada "medijsko, kriminalno i financijsko podzemlje".

Kad bismo se uspjeli sjetiti kojem se podzemlju u svojim emisijama Bilić uspio zamjeriti, osim što se zadnjih desetak godina afektirano zgraža nad "uništenim vrijednostima" i vrti jedno te isto pitanje svim svojim gostima, možda bismo i povjerovali u večeras izgovorene besmislice.

Ovako, možemo samo samilosno uzdahnuti: to je Branimir Bilić, pa mu je sve oprošteno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara