Branitelji Sadama Huseina žele se sastati s branjenikom na neutralnom mjestu

BRANITELJI Sadama Huseina zatražili su da im se omogući susret s branjenikom na neutralnom mjestu kao što su Švicarska i Austrija, priopćio je u nedjelju jordanski odvjetnik Zyad Kassauneh.

"Branitelji su u pismu predsjedniku Posebnog iračkog suda (TSI) Salemu Chalabiju zatražili da im se omogući susret sa Sadamom Huseinom na neutralnom mjestu", kazao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zatražili smo od TSI-ja zaštitu za branitelje zbog prijetnja upućenih telefonom ili u propovjedima u iračkim džamijama, kao i prebacivanje našeg branjenika na neutralno mjesto, primjerice u Švicarsku ili Austriju kako bismo se mogli sastati s njime", dodao je.

Branitelji su imenovali iračkog odvjetnika kojega identitet nije poznat, da brani bivšeg diktatora, a braniteljski tim sada ima 21 člana, pošto mu se priključila kći libijskog vođe Gadafija.

Sadam Husein i jedanaest čelnika njegova režima kojima se treba suditi na TSI-ju pojavili su se 1. srpnja pred iračkim sucem koji im je pročitao točke optužnice podignutih protiv njih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara