Branitelji traže hitan sastanak sa Sanaderom i Kosor

REPUBLIČKA koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata zatražila je danas hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom i potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, međugneracijske solidarnosti i branitelja Jadrankom Kosor u svezi s ustrojem nove Uprave za branitelje iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Republička koordinacija u današnjem priopćenju navodi da će Sanadera i Kosor na sastanku izvijestiti o svojem prijedlogu ustroja uprave za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Udruga želi da u imenu novoustrojena Ministarstva obitelji, međugeneracijske solidarnosti i branitelja bude i naziv hrvatski, odnosno da se umjesto samo "branitelja" u imenima ministarstva i nove uprave navede "hrvatskih branitelja", rekao je za Hinu glavni tajnik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Dario Duić.

Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata održala je danas sastanak zatvoren za javnost s kojega je poduprla Vladu i novoizabranu ministricu Kosor.

U priopćenju sa sastanka navode i kako na temelju svojih dosadašnjih iskustava u radu s Ministarstvom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i ostalim nevladinim udrugama iz Hrvatske i svijeta, nude svestranu suradnju i pomoć u ustrojavanju Uprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara