Branka Šeparović: Mesić nije organizator konvoja Libertas

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić nije organizirao konvoj Libertas, kojim je dopremljena pomoć u opkoljeni Dubrovnik 1991., rekla je HTV-ova suradnica Branka Šeparović na jučerašnjoj pressici, povodom nedavnog proglašenja predsjednika Mesića počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije.

Šeparović se posebno osvrnula na Povelju kojom se Mesiću iskazuje počast, a u kojoj između ostalog stoji da mu se Povelja dodjeljuje kao organizatoru humanitarnog konvoja Libertas za pomoć opkoljenom Dubrovniku. Šeparović je rekla da to nije točno i kako se dogodio "jedan veliki falsifikat, jedna velika neistina".

Dodala je da će se "konvoj boriti svim pravnim i drugim sredstvima da se to promijeni" te istakla kako predsjednik može biti počasni građanin bilo kojeg dijela naše zemlje, ali Povelja svejedno mora sadržavati točne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnila je da je Mesić bio jedan od članova prvog konvoja od 111 brodova upućenih iz luke u Splitu prema Dubrovniku krajem listopada 1991., a u preostala dva konvoja nije sudjelovao.

"Mislim da on, kao predsjednik države, pravnik, legalist mora prvi reagirati i vratiti Povelju koja mu ne pripada, a kada se tekst Povelje ispravi mi ćemo mu čestitati na tom velikom priznanju", zaključila je Branka Šeparović.

I.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara