Branko Kesić predložen za veleposlanika BiH u Hrvatskoj

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić predložio je Branka Kesića za novog veleposlanika te zemlje u Hrvatskoj, objavili su u srijedu sarajevski dnevni listovi.

Prema navodima "Dnevnog avaza", Kesić je do sada obnašao dužnost savjetnika pri veleposlanstvu BiH u Rimu a bio je i savjetnikom aktualnog premijera Republike Srpske Dragana Mikerevića.

"Oslobođenje" pak navodi kako je u razdoblju od 1991. do 1996. godine Kesić bio predsjednikom Upravnog odbora Zavoda za izgradnju Banje Luke. Ovaj list podsjeća kako je kandidat za veleposlanika u Hrvatskoj na toj dužnosti bio upravo u vrijeme kada su se u Banjoj Luci rušile džamije.

Ranije se pretpostavljalo kako je najvjerojatniji kandidat za novog veleposlanika BiH u Zagrebu Ana Trišić-Babić, također Banjolučanka, sadašnja pomoćnica ministra vanjskih poslova zadužena za multilateralu.

Prema navodima "Oslobođenja" nju je ministar Ivanić izostavio s popisa mogućih novih veleposlanika zbog bliskosti s vodećom oporbom odnosno Strankom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara