Branko Lustig i druge holivudske veličine simbolički se priključile ratu protiv terorizma

U ČETVRTAK je u "Los Angeles Timesu" objavljen oglas u kojem 84 osobe iz svijeta američke zabavne industrije izražavaju svoje mišljenje o bliskoistočnoj krizi.

Sadržaj teksta oglasa je slijedeći:

"Mi nižepotpisani osjećamo bol i ganuće zbog razaranja i civilnih žrtava u Izraelu i Libanonu koje su započele terorističke organizacije Hezbollah i Hamas. Ukoliko ih ne uspijemo zaustaviti, zavladati će kaos i nedužni ljudi će nastaviti umirati. Moramo nastaviti podržavati demokratska društva i zaustaviti terorizam po svaku cijenu."

Među potpisnicima oglasa su se našli glumci kao Bruce Willis, Gary Sinise i James Woods, koji odranije uživaju reputaciju pristaša Georgea W. Busha i rata protiv terorizma, ali i režiseri koji su sebe voljeli opisivati kao ljevičare, poput Douga Limana, poznatog po filmu "Bourneov identitet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među holivudskim "teškašima" koji su odlučili dati podršku ratu protiv terorizma se nalaze i zvijezde kao Michael Douglas, Dennis Hopper i Sylvester Stallone, režiseri kao Ridley Scott, William Friedkin, Michael Mann i Sam Raimi, te producenti kao Sherry Lansing. Pismo je potpisao i Rupert Murdoch, australski tajkun i vlasnik "Newscorpa", kao i poznata tenisačica Serena Williams.

Hrvatsku javnost će, pak, vjerojatno zanimati da se na spisku našao i Branko Lustig, producent rodom iz Osijeka i dobitnik "Oscara" za "Schindlerovu listu" i "Gladijatora".

Javno objavljivanje takvih stavova je prilična rijetkost u tradicionalno liberalnom i lijevo orijentiranom Hollywoodu, čiji predstavnici su posljednjih godina koristili svaku priliku za napade na Georgea Busha i rat u Iraku.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara