Brestovac: primopredaja 42 obiteljske kuće

U brestovačkoj općini, na području posebne državne skrbi u Požeškoslavonskoj županiji, danas su predane 42 obiteljske kuće obnovu kojih je financiralo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvoja. L

Na području te općine do sada je obnovljeno više od 200 obiteljskih kuća. Na žalost, obnovu kuća, kako su upozorili povratnici i općinsko vodstvo, ne prati i obnova osnovne infrastrukture, napose električne i vodovodne mreže.

"Obnovom smo zadovoljni jer su Europska unija preko dobrotvorne udruge ASB-a te hrvatska država obnovile dvije trećine razrušenih obiteljskih kuća. Po procjenama još je za obnovu ostalo stotinjak kuća, no, na žalost, od 22 naselja u kojima se obnavljaju kuće tek polovica ima struju", istaknuo je općinski načelnik Zdravko Mandić. Najavio je da će s obnovom niskonaponske mreže iduće godine struju dobiti povratnici u Sažijama i Mijaču, jer je u tim naseljima već obnovljeno 40-ak kuća. Do sada je u obnovu kuća uloženo gotovo 40 milijuna kuna, a do kraja godine ključeve svojih domova dobit će ukupno 76 povratničkih obitelji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Fondu za regionalni razvoj, u toj se općini gradi vodovodna mreža od Brestovca do Kujnika u dužini od 11 kilometara, koja će poboljšati opskrbu pitkom vodom povratničkih obitelji.

(Hina) xvreb yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara