BRITANIJA BI MOGLA OTKAZATI PALESTINSKU KONFERENCIJU

Konferencija u Londonu o reformi palestinske samouprave, koju je za idući tjedan sazvao britanski premijer Tony Blair, mogla bi biti otkazana nakon što je Izrael zabranio članovima palestinske samouprave da na njoj sudjeluju, priopćio je u ponedjeljak Blairov ured.

Predstavnici sa zaposjednutih teritorija, iz SAD-a, Rusije, UN-a, Egipta, Saudijske Arabije i Jordana trebali bi razmotriti načine jačanja civilne strukture palestinske samouprave.

Međutim, Izrael je nametnuo zabranu putovanja palestinskim predstavnicima kao odgovor na samoubilački bombaški napad u Tel Avivu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw razgovarao je u ponedjeljak ujutro o toj zabrani sa svojim izraelskim kolegom Benjaminom Netanyahuom. ´Duboko žalim zbog te najave´, rekao je Straw.

U međuvremenu, predstavnici palestinskih vlasti nastavili su se pripremati za konferenciju u Londonu unatoč odluci izraelske vlade o zabrani putovanja, izjavio je palestinski ministar informiranja Yasser Abed Rabbo.

´Jutros smo poslali britanskoj vladi imena članova našeg izaslanstva. Nastavit ćemo s pripremama unatoč izraelskoj odluci´, rekao je Abed Rabbo novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara