Britanija ´vrlo zabrinuta´ zbog Sjeverne Koreje

BRITANIJA je u utorak objavila da je ´vrlo zabrinuta´ zbog sjevernokorejskog programa nuklearnog naoružanja istaknuvši da je za međunarodnu zajednicu diplomacija najbolje sredstvo koje bi odmah trebalo pokrenuti.Dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova zadužen za odnose s Korejom, Bill Rammell, rekao je da Britanija ´šalje naokolo čvrstu i jasnu poruku - sadašnji potezi su neprihvatljivi´.

On je, međutim, dodao kako u Sjevernoj Koreji, prema britanskim procjenama, ipak nije riječ o režimu koji bezglavno srlja u međunarodni sukob.

Rammell je za BBC Radio izjavio da je trenutačna situacija ´vrlo zabrinjavajuća´ dodajući da je ´zadnjih nekoliko mjeseci Sj. Koreja jasno dala do znanja da krši cijeli niz međunarodnih sporazuma i obveza vezanih uz neširenje nuklearnog naoružanja´.

Sjeverna Koreja izazvala je posljednjih dana uzbunu objavom o skidanju UN-ove opreme za nadzor nad nuklearnim postrojenjem koje bi moglo proizvoditi plutonij koji bi se mogao koristiti u proizvodnji nuklearnog naoružanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara